Обстріл в Маріуполі: екстрене засідання РНБО (онлайн трансляція)

Читать на русском

Президент України Петро Порошенко заявив, що проведе засідання у зв'язку з обстрілами Маріуполя і загостренням ситуації на Донбасі. Початок – в 11.00, повідомляє «Слово і Діло», з посиланням на «Українську правду».

«У неділю, 25 січня, о 11.00 відбудеться засідання Ради національної безпеки і оборони України під головуванням Президента Петра Порошенка», – передає прес-служба глави держави.

Як відомо, станом на 12.00 засідання не розпочалося. Через деякий час, стало відомо, що Рада національної безпеки і оборони України розпочала засідання під керівництвом Президента.

Крім цього, прес-служба РНБО повідомила, що секретар РНБО Олександр Турчинов відклав візит до Польщі, який повинен був відбутися 26-27 січня.

«У зв'язку з трагедією, що сталася в Маріуполі, і з загостренням ситуації, пов'язаної зі спробами російсько-терористичних угруповань здійснити наступальну операцію на сході нашої країни, візит до Польщі, який повинен був відбутися 26-27 січня, скасовано», – сказано в повідомленні.

Водночас, стало відомо, що через  загостренням ситуації на сході України  українська сторона ініціює скликання термінового засідання Комісії Україна-НАТО для обговорення ситуації та подальших дій.

Читайте також: Штурм Маріуполя фото, відео (оновлюється)

Нагадаємо, вранці 24 січня бойовики обстріляли Маріуполь, зокрема Лівий берег міста, а також мікрорайон «Східний». У РНБО заявляють, що обстріл був із «Градів».

За останніми даними, загинуло 30 осіб, серед яких двоє дітей. Ще близько 97 –поранені. Серед них у важкому стані п'ятеро дітей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: