Як терористи планували обстріл Маріуполя

Читать на русском

37-річний Сергій Пономаренко на прізвисько «Терорист» в розмові дає з Донецька команду на застосування реактивних систем залпового вогню проти мирних жителів Маріуполя, повідомляють в СБУ. Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на ТСН.

«Контррозвідка СБУ перехопила розмову ватажків терористів так званої «ДНР», які планували здійснити обстріл Маріуполя. Це є доказом цинічних і свідомих злочинів проти людяності, спланованих і скоєних на території Донецької області терористами», – повідомляє прес-служба відомства.


«У розмові бойовик з т.зв. ДНР на прізвисько «Терорист» дає з Донецька команду на застосування реактивних систем залпового вогню проти мирних жителів Маріуполя. Його спільник «Попіл» висловлює готовність виконати наказ на обстріл густонаселеного житлового масиву міста, а потім доповідає про результати», – повідомляє СБУ.

Читайте також: «Мирний план» Путіна передбачав контроль ДАПу

Нагадаємо, що міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у зв'язку з обстрілом Маріуполя також процитував фрагмент перехоплення спілкування бойовиків.

«Попадання по житловим кварталам... все горить, багато жертв. Так їм і треба, щоб не стояли з плакатами на підтримку України», – пише він у своєму Facebook.

Крім цього, міністр повідомив, що місто зараз в посиленому укріпленні.

«Підсилюємо угруповання Нацгвардії і ВСУ. Підводимо резерви. Говорив з Андрієм Білецьким - докомплектовуємо «Азов» додатковим важким озброєнням. Хто поткнеться – отримає відсіч жорстко», – повідомив він.

Матеріали за темою:

Обстріл житлового сектору у Маріуполі (інфографіка)

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: