Тижневий дайджест станом на 11 листопада 2013 року

Читать на русском

За останній тиждень в систему «Слово і діло» додано 84 обіцянки від представників органів центральної та місцевої влади. Серед головних фігур – Президент Віктор Янукович, міністр оборони Павло Лебедєв та голова Харківської ОДА Михайло Добкін.

Президент Віктор Янукович минулого тижня зробив низку гучних заяв. Зокрема, за словами глави держави, до 2020 року Україна вийде на повне самозабезпечення газом, і незабаром в Україні зникнуть пенсії, нижчі за 1 тисячу гривень.

Крім того, за 2-3 роки планується повністю забезпечити служби швидкої допомоги автомобілями вітчизняного виробництва.


Міністр оборони Павло Лебедєв минулого тижня озвучив ряд обіцянок з вирішення житлового питання серед військовослужбовців. За його словами, до кінця поточного року буде видано 700 ордерів на квартири, а наступного року буде добудовано всі житлові об'єкти в Закарпатській області - в Мукачевому, Ужгороді та Виноградові. Таким чином, буде повністю вирішено проблему забезпечення житлом військовослужбовців в області.

Крім того, наступного року сім’я військовослужбовця з трьох осіб отримуватиме компенсацію за піднайом житла у розмірі до 2,5 тис. грн.

Губернатор Харківщини Михайло Добкін минулого тижня заявив, що доб’ється перерозподілу 10% від видобутку сланцевого газу до місцевих бюджетів. Він також пообіцяв до кінця поточного року виплатити заборгованість по зарплаті працівникам бюджетної сфери, прийняти програму національно-культурних товариств Слобожанщини та до 2015 року реконструювати пам'ятки й могили відомих мешканців Харківської області.

Протягом минулого тижня 36 обіцянок отримали статус «Виконано» і 29 - «Не виконано».

Минулого тижня в Києві, нарешті, відкрилась станція метро «Теремки», була підписана угода про розподіл продукції під час видобутку сланцевого газу на Олеській ділянці з компанією Chevron, а також завершилася підготовка снігоприбиральної техніки столиці на зимовий період 2013-2014 років.

Серед невиконаних обіцянок слід відзначити чергову затримку відкриття другого тунелю на Поштовій площі, пам'ятника визволителям Києва від фашистів та затримку підписання угоди про співробітництво між Україною та МВФ. Також не здійснились прогнози очільників Мінагропроду з обсягів експорту цукру в поточному році.

Станом на 11.11.2013 року в системі «Слово і Діло» налічується 1045 персон і 16591 обіцянка, з них 9932 у процесі, 2947 виконаних і 2972 невиконаних.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: