АТО: ситуація на сході України станом на 24 січня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 10:00 24 січня 2015 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, групи Інформаційний спротив та волонтерів. Інформація оновлюється протягом дня.

З 18-ї години 23 січня і до 6.00 суботи, терористи здійснили 27 обстрілів по позиціям сил АТО та населеним пунктам.

Ситуація в зоні конфлікту на Донбасі продовжує залишатися вкрай напруженою. Після невдалих штурмів і понесених на ділянці Красногорівка - Авдіївка втрат, командування російсько-терористичних військ перенесло зусилля північніше цієї ділянки, атакувавши з рубежу Озерянівка - Михайлівка в напрямку на Троїцьке.

Одночасно противник зосереджує сили в районі н.п. Ясіноватая. Зокрема, в даний район прибула тактична група російсько-терористичних військ .У складі тактичної групи - до 25 бойових броньованих машин, а також 2-х батарейний змішаний артилерійський дивізіон.

На ділянці Кримське - Слов'яносербськ протягом останньої доби тривали бої між передовими підрозділами українських військ, які обороняли рубіж і плацдарм по р. Сіверський Донець.

Сторони активно обмінювалися артилерійськими ударами. Відзначено широке застосування противником бронетехніки і артилерії - на ділянці між н.п.Новотошковское і Сміла.

Читайте також: Штурм Маріуполя: фото, відео ( оновлюється)

Безпосередньо на кордоні України з РФ в районі Новоазовська зосереджений резерв російсько-терористичних військ для заповнення можливих у разі настання втрат і доукомплектування наступаючих тактичних груп.

О 09.25 бойовики незаконних збройних формувань здійснили черговий терористичний акт — з реактивних систем залпового вогню “Град” вони обстріляли східну околицю Маріуполя. Медики Маріуполя повідомляють про потерпілих, але поки їх кількість невідома. У свою чергу за інформацією очевидців, загинуло щонайменше чотири людини, двоє поранено.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: