Експерт: Радбез ООН – це клуб «балакунів»

Читать на русском

Радбез ООН це «говорильня», це клуб «балакунів», поки Росія матиме право вето, вона блокуватиме прийняття відповідних рішень.

Про це заявив в ефірі телаканалу «112 Україна» радник президента України (2009-2010 рр.) Валерій Івасюк, пише «Слово і Діло».

«Взагалі, цей Радбез ООН це «говорильня», це клуб «балакунів». Я не хочу принижувати дипломатичний і професійний статус учасників, послів країн, які є постійними і тимчасовими членами Ради безпеки, але оскільки є право вето, Росія весь час блокує прийняття відповідних рішень.», – заявляє Івасюк.

За словам експерта, аби вирішити питання України його необхідно перевести у формат позачергової сесії, де право вето немає в жодної країни. «Я не раз говорив, від президента України залежить: перевести з формату Радбезу в формат позачергової генеральної сесії ООН, де право вето немає в жодної країни, де приймається рішення простою більшістю і приймаються кардинальні рішення по агресії», - додає Івасюк.

Для того, щоб поставити Москву на коліна, додає Івасюк, Президент України повинен виконати Конституцію, ввести воєнний стан.

«Це не оголошення війни, це переведення країни в режим юридичного визнання зовнішньої агресії якої-небудь країни, в даному випадку - посягання Росії на територію України. Тоді ООН скликає позачергову сесію, і приймаються рішення», - зазначив Івасюк.

Читайте також: Росія примушує Україну до варіанту Придністров'я. Погляд

Нагадаємо, 22 січня пройшло засідання Радбезу ООН по Україні, скликане яке було за ініціативою Литви. На зустрічі вкотре засудили ескалацію конфлікту на Донбасі. За словами заступника генсека ООН з політичних питань Джеффрі Фельтман, в Україні зараз найгірший момент з дня укладення Мінського протоколу 5 вересня. Однією з основних причин загострення ситуації члени РБ ООН вважають значну військову підтримку бойовиків на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: