Долар на чорному ринку може зрости до 50 гривень – експерт

Читать на русском

Із закриттям обмінників ситуація на чорному ринку призведе до хаосу та спекуляції.

Про це зазначив експерт Олександр Охріменко, пише «Слово і Діло» з посиланням на «УНН» .

«Закриття обмінних пунктів негативно вплине на курс гривні. Зі зменшенням офіційних обмінників чорний ринок лише збільшиться. Відповідно курс на чорному ринку завжди вищий», – пояснив експерт.

За його словами, ціна за один долар на чорному ринку може сягати 50 гривень. «Чим більше буде заборон, то тим більше працюватиме чорний ринок», – каже експерт, – «Курс на чорному ринку може становити 50 і більше гривень за долар. При цьому офіційний курс долара, зросте щонайменше на 5 гривень».

Купити валюту в українських банках майже неможливо і вирівняти ситуацію може лише Національний банк України. І НБУ просто необхідно сідати за стіл переговорів, каже він.

«Національному банку потрібно сісти за стіл переговорів з фінансовими організаціями і розробити єдину програму, яка б зробила прозорим валютний ринок. Тоді чорний ринок зведеться нанівець», – зазначив Охріменко.

Експерт розповідає, НБУ робить помилку: він чомусь вважає, що методом заборони можна впливати на чорний ринок. «Обмеження потрібні, але вони повинні бути зрозумілі», – пояснює Охріменко.

Читайте також: Українці в кредитному капкані МВФ ˜– експерт

Нагадаємо, найближчим часом в Україні можуть заборонити діяльність валютних обмінних пунктів, дозволивши працювати на ринку лише банкам. Про це заявив перший заступник голови Нацбанку України Олександр Писарук.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: