Глава «Укртрансінспекції» звинуватив Яценюка в популізмі

Читать на русском

Голова Державної інспекції України з безпеки на наземному транспорті Валерій Черненко подав у відставку через «популізм керівників уряду».

Про це він написав у своєму Facebook, інформує «Слово і Діло».

«Нинішні керівники уряду займаються виключно популізмом, розмовами про євроінтеграцію і всі свої зусилля спрямовують на «осідлання» старих-нових схем», - заявив Черненко.

За його словами, «держава-банкрот, яка постійно благає представників Заходу про надання чергового кредиту, не робить жодних дій для збереження ще існуючої інфраструктури».

Черненко пояснив, що запропонований відомством план по контролю за дотриманням габаритно-вагових параметрів при перевезеннях вантажів по автодорогах, які масово порушуються перевізниками, «був зведений нанівець мораторієм на проведення перевірок».

«Приймаючи Закон про заборону перевірок, а також відправляючи більше 500 інспекторів (при загальній чисельності інспекції 675 чоловік) за власний рахунок, високопосадовці діють в інтересах тіньового бізнесу, який вправно знаходить в їх кабінетах «дах», - зазначив чиновник.

На думку голови «Укртрансінспекції», відсутність фахівців серед керівництва Міністерства інфраструктури розвіює сподівання на реформи у транспортній галузі».

«У зв'язку з реорганізацією інспекції, а також з призначенням на керівні посади міністерства інфраструктури людей, які не мають жодного уявлення про транспортну галузь, є відвертими сепаратистами і корупціонерами, не вбачаю за можливе перебувати на посаді і прошу звільнити мене від 30.01.2015 р», - написав Черненко в своїй заяві про звільнення на ім'я прем'єр-міністра Арсенія Яценюка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: