Порошенко розповів за яких умов підпише угоду про припинення вогню

Читать на русском

Угода про припинення вогню може бути підписана у будь-який момент, однак тільки за умови дотримання Мінських домовленостей.

Відповідну заяву оприлюднило Міністерство закордонних справ за дорученням Президента, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Вчора за моїм дорученням МЗС оприлюднило заяву з твердженням, що ми готові у будь-яку хвилину підписати угоду про припинення вогню за умови дотримання мінських домовленостей у повному обсязі», - нагадав Порошенко.

Як відзначив Президент, за весь час українські військові лише раз відкрили вогонь – для евакуації «кіборгів» з Донецького аеропорту.

«За останні дні у нас різко збільшилася інтенсивність атак Донецького аеропорту з боку терористів, а також безкарне порушення режиму припинення вогню, на яке я позавчора дав доручення одноразово дати відповідь у зв’язку з тим, що нам заборонили забрати поранених і одного загиблого», - пояснив Президент.

За його словами, кількість обстрілів зросла вдесятеро, незважаючи на те, що 9 грудня було підписано документ про запровадження артилерійської тиші, однак ця угода протрималася менше місяця, оскільки 7 січня відбулася значна ескалація конфлікту. Такі обстріли, за словами Президента, призводять до втрат серед мирного населення.

Читайте також: Росія хоче змусити Захід змінити Мінські домовленості – Клімкін

Глава держави також нагадав, що готовий до негайного скликання тристоронньої контактної групи, проведення засідання міністрів закордонних справ у «нормандському форматі», саміту у «нормандському форматі» в Астані для забезпечення підписання графіку імплементації Мінських угод.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: