Керівництво ДНР наказало розстріляти автобус під Волновахою – СБУ

Читать на русском

Служба безпеки України заявляє про пряму вказівку керівництва самопроголошеної ДНР розстріляти з «Градів» пасажирський автобус біля міста Волноваха Донецької області.

Про це повідомив голова СБУ Валентин Наливайченко, пише «Слово і Діло» з посиланням на Twitter журналіста «УП» Оксани Денисової.

За словами Наливайченка, розстріляний під Волновахою автобус, який слідував за маршрутом Златоустівка-Донецьк, «здійснював регулярний рейс, про що було відомо бойовикам».

Саме тому СБУ наполягає на спланованому характері обстрілів мирних громадян терористами з метою залякати мирне населення.

Наливайченко також повідомив, що терористи випустили 88 заздалегідь підготовлених фугасно-осколкових снарядів за допомогою реактивних систем залпового вогню «Град».

Читайте також: Обстріл автобуса з мирними жителями під Волновахою (інфографіка)

У свою чергу генеральний прокурор Віталій Ярема додав, що таких реактивних систем було не менше трьох і вони були застосовані одночасно. На місці трагедії, за його словами, виявлено 88 воронок від снарядів, а постріли, за даними досудового розслідування, що проводиться Генпрокуратурою, були зроблені з відстані 19 км з околиці Докучаєвська.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: