АТО: ситуація на сході України станом на 19 січня (в динаміці)

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 7.00 19 січня 2015 року за даними РНБО України, Прес-центру АТО, групи Інформаційний спротив та волонтерів. Інформація оновлюється протягом дня.

Обстріли

Станом на 22.00 18 січня у зоні конфлікту на Донбасі штаб АТО зафіксував 63 обстріли з застосуванням бойовиками різноманітного озброєння.

Напрямки обстрілів

Основними місцями зосередження вогню терористів залишаються райони поблизу Донецького аеропорту, на Дебальцівському та Маріупольському напрямках, а також Кримське та Станиця Луганська на Луганщині.

З РСЗО БМ-21 "Град" тричі було обстріляно позиції українських військових поблизу населеного пункту Кримське, двічі – в районі Геєвки та Пісків.

Під вогонь реактивних систем потрапили Водяне, Красногоровка, Новоселівка, Новомихайлівка, Нижнє, Новокалинове, Отрадівка, Старогнатівка, Первомайськ, Тошківка, Трьохізбенка, Тоненьке, Чернухіно.

Найбільше обстрілів зазнали Станиця Луганська та Кримське (4 рази), а також Троїцьке (3 рази).

Втрати

Внаслідок обстрілу Красногорівки Мар'їнського району загинула місцева мешканка, ще чотири людини доставлені в лікарню з осколковими пораненнями.

Ситуація в аеропорту Донецька

За інформацією радника президента, помічника міністра оборони Юрія Бірюкова в аеропорту Донецька сили АТО відбили прохід танків з боку бойовиків. «...Був фланговий прохід танків, відбили. Піски весь день дуже сильно «криють» Градами. Про оточення Пісок не йдеться - там дуже багато доріг», - написав він у власному Facebook.

За інформацією волонтерки Тетяни Ричкової, з Донецького аеропорту вивезли 14 поранених українських бійців, однак лікарні в Красноармійську та Селидово Донецької області з невідомих причин відмовилися їх приймати.

Клікніть на зображення для переходу на детальну карту бойових дій в зоні АТО за 19 січня

Інфраструктура

Внаслідок бойових дій в Донецьку зруйновано Путилівський міст. Він з’єднував дорогу в аеропорт з містом.

Дії українських військових

Зі слів речника АТО Андрія Лисенка, наказ почати масовані обстріли позицій терористів був відданий українським військовим після того, як сили противника продемонстрували небажання виконувати умови мінських угод.

Разом з тим, Україна пропонує Росії підписати графік імплементації мінських угод в редакції від 13 листопада і забезпечити припинення вогню з 19 січня.

Вшанування пам'яті загиблих жителів під Волновахою

У неділю, 18 січня, українці вийшли на марш миру "Я - Волноваха". Так, у Києві з парку ім.Шевченка стартувала Хода єдності пам'яті жертв терору.


Подібні акції також відбулись у Дніпропетровську, Слов'янську, Миколаєві, Краматорську, Харкові та ряді інших міст за межами України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: