Демчишин розповів, чим займатиметься його міністерство у 2015

Читать на русском

Володимир Демчишин підписав план заходів Міністерства енергетики та вугільної промисловості України на 2015.

Кабінет Міністрів підтримав програму, в свою чергу Система народного контролю «Слово і Діло» вже зафіксувала обіцянки міністра, щодо його планів на 2015 рік.

Так міністерство передбачає створення ПАТ «Магістральні газопроводи України» і «Підземні газові сховища України», підпорядкувавши їх ПАТ «Укртрансгаз» замість НАК «Нафтогаз України».

Згідно до постанови, 100% акцій створюваних товариств перебуватимуть в державній власності України.

Водночас Міненерго, Фонду державного майна разом з НАК "Нафтогазом" та "Укртрансгазом" доручається розробити проекти статутів зазначених акціонерних товариств, забезпечити в установленому законодавством порядку передачу їм майна, яке використовується для забезпечення транспортування та зберігання природного газу, не підлягає приватизації та обліковується на балансі ПАТ «Укртрансгаз».

Також в планах міністра добудувати третій агрегат на Дністровській ГАЕС. В жовтні минулого року було запущено другий, який дозволить заощадити 10 тисяч тонн вугілля щомісяця. Відзначимо, що будівництво Дністровської ГАЕС ведеться з 1980-х років. Перший агрегат Дністровської ГАЕС, однієї з найбільших в Європі, запустила в листопаді 2009 року Юлія Тимошенко, у той час вона займала посаду прем'єр-міністра України. У грудні 2013 року четвертий президент України Віктор Янукович провів достроковий запуск другого агрегату Дністровської ГАЕС.

Читайте також: Демчишин хоче звільнити п'яту частину працівників Міненерго

Ще одна обіцянка Володимира Демчишина зафіксована «Словом і Ділом» – це розроблення та внесення на розгляд Кабінету Міністрів України Плану розвитку об'єднаної енергосистеми України на наступні 10 років (2015-2024 рр.).

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: