АТО: ситуація на сході України станом на 15 січня (в динаміці)

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 15 січня 2015 року за даними РНБО України та Прес-центру АТО. Інформація оновлюється протягом дня. 

Обстріли

За останню добу бойовики на Донбасі 129 разів обстріляли позиції українських військових, з 18:00 середи до ранку четверга вони відкривали вогонь 44 рази.

Втрати

Поранений під час обстрілу Станиці Луганської міліціонер помер у лікарні. Про це на своїй сторінці в Facebook написав начальник ГУМВС України у Львівській області Дмитро Загарія.

14 січня о 19:15 під час обстрілу з боку російсько-терористичних угруповань в с. Піски був поранений командир роти "Крим" (полк "Дніпро-1") з АГС-17. Найближчим часом він буде доставлений в Дніпропетровську лікарню ім. Мечникова

За попередньою інформацією, в результаті обстрілу населеного пункту Щастя загинула одна жінка, повідомляє прес-служба Луганської обласної адміністрації.

Крім того, МВС опублікувало повний список прізвищ загиблих осіб внаслідок обстріллу автобуса з мирними жителями під Волновахою.

Напрямки обстрілів

Протягом доби не вщухали обстріли бойовиками українських позицій. Зокрема, бойовики обстріляли 31 населений пункт Донбасу і позиціі українських військових поблизу них.

Так, нові руйнування зафіксовані в Маріуполі, Горлівці (Донецька область) та Щасті (Луганська область).

На даний момент відомо про численні попадання снарядів в житлову зону м. Горлівка, зокрема, мікрорайон "Комсомолець". В результаті обстрілу загорівся магазин "Ріпка", повідомляють місцеві жителі.

Також за добу зафіксовано 11 випадків ведення повітряної розвідки з використанням безпілотних літальних апаратів у районах населених пунктів Кіровське, Щастя, Старобільськ, Тошківка, Талаковка, Сартана, Бердянськ, Старий Айдар, Авдіївка та Маріуполь.

Перегрупування бойовиків

За даними групи «Інформаційний Спротив» в районі Донецька російські-терористичні війська під прикриттям артилерійського вогню продовжують проводити перегрупування своїх сил на ділянці Спартак – Старомихайлівка, намагаючись відновити боєздатність підрозділів.

У районі Ясинуватської розв'язки також продовжується накопичення сил противника. 

Крім того, в районі. Донецька зафіксована активність трьох бронегрупп противника. 

Через н.п.Сніжне бойовики перекидають ремонтні підрозділи і конвої постачання для забезпечення своїх формувань.

Ситуація в аеропорту Донецька

За інформацією речника АТО Андрія Лисенка наразі аеропорт постійно обстрілюється. Однак, наші військовослужбовці продовжують утримувати позиції, і Донецький аеропорт залишається під контролем українських військових

Слідкуйте за самою останньою інформацією із донецького аеропорту тут .

Міжнародні організації в АТО

Кілька країн-членів ОБСЄ відкликали своїх спостерігачів з Донецької та Луганської областей у зв'язку з ускладенням ситуації в регіоні. В той же час ця ж організація ініціює створення робочої групи для розслідування обстрілу автобуса в Волновасі.

Евакуація

50 українців польського походження відмовилися від евакуації до Польщі з зони АТО. Загалом же представники Польщі евакуювали з території проведення АТО 178 осіб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: