Балога пропонує навчати мобілізованих в ПТУ

Читать на русском

Позафракційний народний депутат Віктор Балога каже, що якісної військової підготовки мобілізованих можна домогтися за рахунок створення Центрів підготовки на базі професійних технічних училищ.

Про це він написав у себе на сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

Балога вважає, що «тих кількох тижнів», протягом яких мобілізовані військовослужбовці проводять на навчаннях в польових умовах, не можуть гарантувати високий рівень їх підготовки.

«Навіть Гітлер в умовах війни зі всім світом, тратив мінімум рік на підготовку офіцера. Я вже не кажу про те, що у нас навчання проходять в нелюдських умовах – в полі, в покинутих військових містечках, в непристосованих приміщеннях», - говорить депутат.

У той же час, на думку політика, ситуацію з дійсно якісною військовою підготовкою можна вирішити за допомогою більш ніж 500 установ ПТУ, які забезпечені необхідною інфраструктурою та матеріально-технічною базою для стаціонарного навчання.

«У нинішніх складних умовах цей ресурс повинен бути використаний для створення Центрів підготовки мобілізованих і призовників, де вони отримають необхідну військову спеціальність. Для цього потрібно лише забезпечити їх технікою і відповідними спеціалістами», - йдеться в тексті звернення Балоги до Президента, міністра оборони, секретаря РНБО та міністра освіти.

Балога переконаний, що заміна місячного навчання перед відправкою в зону бойових дій на річну програму підготовки на базі ПТУ, значно посилить боєздатність армії. «Також вважаю за доцільне відновити військові кафедри у кожному ВНЗ з поглибленим навчанням молодшого офіцерського складу», - додав народний депутат.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: