Вітчизняні танки захищатимуть тайців, а не українців

Читать на русском

Вчора в Харкові представниками ДК «Укрспецекспорт» та Королівської тайської армії було підписано акт технічної прийомки першої партії ОБТ БМ «Оплот» у кількості п’яти машин. Про це повідомляє портал «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу «Укрспецекспорту».

Тайці повідомили, що українські танки повністю відповідають сертифікаціям, зазначеним у відповідній угоді.

Згідно з контрактом, який було підписано в 2011 році, до Тайланду мають поставити 49 одиниць основного бойового танку «Оплот». Загальна вартість контракту значно перевищує 200 млн. дол.

Як відомо, наразі в Україні ведеться повномасштабна реформа Збройних Сил. Владою вже прийнято рішення про відміну призову на строкову службу, що знаменує себе початок створення професійної контрактної армії, і розпочато розпродаж надлишкового майна армії (військових містечок та застарілої зброї). Від даних заходів в Міноборони планують отримати від 6 до 9 млрд. грн.

Разом з тим, очікуване переозброєння армії так і не розпочалося. Зокрема, згідно з обіцянкою міністра оборони Павла Лебедєва, українська армія вже мала б прийняти на озброєння шість вищезгаданих танків «Оплот».  Однак у відповідь на інформаційний запит проекту «Слово і Діло», в Міноборони повідомили, що в липні - жовтні поточного року танки «Оплот» на озброєння не приймались.

Нагадаємо, що востаннє танки цієї моделі надходили до Збройних Сил України ще в травні 2009 року.

Крім того, обіцяне збільшення грошового забезпечення військовослужбовців також затримується. Так, Павло Лебедєв обіцяв, що з жовтня місяця поточного року заробітну плату військовослужбовцям буде збільшено: командир бригади Сухопутних військ буде отримувати 5700 грн., командир батальйона - близько 5000 грн., командир роти - 4500 грн. Дана обіцянка також не виконана.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: