З хімічними відходами розбиратимуться на рівні загальнодержавної програми

Читать на русском

Міністр екології та природних ресурсів Олег Проскуряков повідомив, що проект Загальнодержавної програми поводження з відходами на 2013–2020 роки незабаром буде внесено на розгляд Верховної Ради.

Про це він сказав сьогодні, 6 листопада 2013 року, під час XII форуму Міжнародної асоціації з пестицидів та хлорорганіки.

«Поводження з відходами є однією з найгостріших екологічних проблем сьогодення. Це питання також знаходиться на особливому контролі Президента та уряду», - підкреслив Проскуряков.

Проскуряков додав, що за останні три роки за межі України було вивезено 1300 т. суміші «Премікс»; більш як 26 тис. т непридатних пестицидів; понад 21 тис. т відходів гексахлорбензолу; понад 2700 т відходів мононітрохлорбензолу та 320 т відходів з вмістом берилію.

Нагадаємо, 18 квітня 2013 року Проскуряков пообіцяв, що протягом поточного року з України будуть вивезені близько 8 тис. тонн пестицидів.

Також міністр повідомив, що його відомство планує провести роботи з очищення від токсичних відходів полігону гексахлорбензолу в Калуші.

Крім того, Проскуряков пообіцяв, що до кінця 2013 року буде добудовано  могильник для відпрацьованого ядерного палива в Чорнобильській зоні.

«Слово і діло»

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: