Сьогодні Рада займеться газовими схемами (Пряма трансляція)

Читать на русском

14 січня у порядку денному пленарного засідання ВРУ заплановано розгляд у першому читанні проекту закону про внесення змін до статті 188-1 Кримінального кодексу України (щодо недопущення розкрадання природного газу).

Про це йдеться у повідомленні офіційного сайту Верховної ради України. 

Ініціатор законопроекту Кабінет міністрів України. Як зазначається у пояснювальній записці, одними з найпоширеніших порушень у нафтогазовій галузі є самовільне використання природного газу без договору на його постачання або транспортування, споживання та транспортування природного газу без виділених в установленому порядку обсягів (лімітів), самовільне підключення до газових мереж, що дає висновок про необхідність встановлення відповідальності за ці порушення.

Серед доповідачів по даному питанню передчається виступ міністра енергетики та вугільної промисловості Володимира Демчишина та голови Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Андрія Кожем'якіна.

Крім того, серед питань порядку денного також передбачено:

  1. внесення зміни до статті 255 Кодексу України про адміністративні правопорушення (щодо безпеки на морському та річковому транспорті).
  2. внесення змін до Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за окремі військові злочини.
  3. внесення змін до Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування».
  4. розгляд постанови про відзначення 200-річчя з дня народження Михайла Вербицького.


ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: