Бронь від мобілізації для нардепів і борги України. Головні цитати вівторка

Читать на русском

Народний депутат України Сергій Пашинський про мобілізацію депутатів

«Народні депутати не повинні мати броні від мобілізації, повинні разом зі своїм народом зі зброєю в руках захищати свою землю».

Міністр фінансів України Наталія Яресько про транш від МВФ

«З МВФ йде процес переговорів, розмови по конкретному траншу поки немає».

Президент Європейської ради Дональд Туск про санкції для РФ

«Щодо ситуації в Україні і в Росії, лідери провели відверту стратегічну розмову. Щодо санкцій, то ми домовилися, що найкраще зараз -це «дотримуватися курсу». Наші подальші кроки будемо вирішувати у березні».

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк про кількість боргів, які буде гасити у 2015 році Україна

«Загальний обсяг виплат в поточному році, які не ми брали, складає 11 млрд доларів... В минулому році нам дали 9 млрд доларів допомоги МВФ, 14 (млрд доларів) ми віддали».

Засновник фонду «Відкрите суспільство», міжнародний філантроп Джордж Сорос

«Ви маєте показати, що нова Україна відрізняється від старої... Україна бореться для захисту не тільки себе, але і Європи. Тому Європа має допомогти Україні впровадити реформи, яких потребує країна».

Головнокомандувач силами НАТО в Європі Філіп Брідлав про ситуацію на сході України

«Так, там було затишшя, проте це затишшя не торкнулося триваючого постачання, підготовки та організації сил на схід від лінії фронту».

Народний депутат України Єгор Соболєв про люстрацію у стінах парламенту

«Зустрів у Раді заступника міністра будівництва Дмитра Ісаєнка. Це високопосадовець часів Януковича, який отримав статус учасника бойових дій та уник люстрації. Після короткої дискусії за участю Володимира Парасюка, Борислава Берези, Павла Кишкара, Бориса Філатова та Павла Костенка пан Ісаєнко написав заяву про відмову від цього статусу».

Міністр соціальної політики України Павло Розенко

«Державна служба зайнятості спокійно витрачає кошти на статті, ну що аж ніяк не можна вважати доцільними у цей важкий для країни час. Буфетне обслуговування, автомийка автомобілів, придбання керамічних чашок, техніки, що стоїть на складах, а ще - на обслуговування акваріума і тому подібне».

Голова Національного банку України Валерія Гонтарєва про політику НБУ у 2014 році

«У минулому році центральний банк профінансував 40% зведених доходів державного бюджету. Така монетарна політика неприйнятна, навіть в умовах проведення військових дій».

Фрагмент проекту резолюції Європарламенту щодо ситуації в Україні

«(Європарламент) закликає Єврокомісію розробити європейський «план Маршалла» для України, який буде підтримувати новостворений проєвропейський уряд і його реформи».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: