Майже половину доходів Держбюджету в минулому році склали гроші НБУ

Читать на русском

Голова Національного банку України Валерія Гонтарєва повідомила, що минулого року центральний банк профінансував 40% зведених доходів державного бюджету.

«Така монетарна політика є неприйнятною, навіть в умовах проведення військових дій. У 2015 році наша кредитно-грошова політика повинна бути більш виваженою», - цитує Гонтарєву прес-служба НБУ в Facebook, пише «Слово і Діло».

На думку голови Нацбанку, в цьому контексті дуже показовим є факт створення Ради фінансової стабільності, до якої увійшли увійшли представники НБУ, Міністерства фінансів України, а також Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, регуляторів ринків цінних паперів та фінансових послуг.

«Також на засідання були запрошені представники Міжнародного валютного фонду. Упевнена, що разом ми повинні знайти оптимальну формулу взаємодії та визначити пріоритети монетарної політики», – повідомила Гонтарєва.

Як відомо, станом на кінець серпня 2014 року дефіцит державного бюджету становив 30 млрд гривень. Пізніше екс-міністр фінансів Олександр Шлапак заявив, що на кінець року ця сума повинна складати близько 87 мільярдів гривень.

Відзначимо, що в законі про Держбюджет-2015 граничний розмір дефіциту бюджету України затверджено у розмірі 63,67 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: