В України залишилося всього $7,5 млрд міжнародних резервів

Читать на русском

У прес-службі Національного банку України стверджують, що обсяг міжнародних резервів України скоротився до 7,533 мільярда доларів.

Про це пише «Українська правда», передає «Слово і Діло».

У Нацбанку стверджують, що тенденція до зниження пов'язана з необхідністю підтримки платежів НАК «Нафтогаз України» за імпортований природний газ.

«Так, було здійснено останнє перерахування зарезервованих у Національному банку коштів на користь ВАТ«Газпром» за імпортований у листопаді-грудні 2013 року природний газ (1,65 млрд доларів у грудні)», - йдеться в повідомленні.

Крім того, повідомляється, що на рівень міжнародних резервів вплинули інтервенції НБУ з продажу іноземної валюти на суму 831 млн доларів. Більша частина коштів також була спрямована на підтримку платежів «Нафтогазу».

«У грудні 2014 року своєчасно і в повному обсязі були здійснені платежі уряду і Національного банку з погашення та обслуговування державного та гарантованого державою боргу в іноземній валюті (738 млн доларів в еквіваленті), у тому числі Міжнародному валютному фонду», - зазначає прес-служба Нацбанку.

Читайте також: Гонтарєва в черговий раз прозвітує перед Радою

Також повідомляється, що обсяг надходжень валютних коштів на користь уряду України становив 767 млн доларів в еквіваленті від Єврокомісії (617 млн доларів в еквіваленті), Міжнародного банку реконструкції та розвитку (20 млн доларів), а також від розміщення ОВДП, номінованих в іноземній валюті (130 млн доларів).

Матеріали по темі: 

Гонтарєва досі не знає, що буде з гривнею в 2015 році

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: