Садовий хоче розігнати половину депутатів і створити двопалатний парламент

Читать на русском

Міський голова Львова і голова партії «Самопоміч» Андрій Садовий виступає за створення в Україні двопалатного парламенту.

Про це він розповів в інтерв'ю «Українській правді», інформує «Слово і Діло».

«Напевно, я би робив двопалатний парламент. Думаю, було б більше користі. Верхня палата мала б студити напір нижньої палати», – говорить Садовий.

У той же час, лідер «Самопомочі» хоче зменшити кількість депутатів в два рази. «Коли Україна здобула незалежність, ми мали 52 мільйони українців, і тоді було 450 депутатів. Зараз у нас 40+ мільйонів, і мати тих самих 450 депутатів – абсурд», – пояснив він.

«Я би багато чого змінив. Але це не в наших силах сьогодні. Парламент такий, який є. Тому треба робити все можливе і неможливе, щоб спонукати колег-парламентарів працювати в інтересах України, дотримуватися підписаної угоди про коаліцію і бути максимально відкритими і прозорими», – резюмував політик.

Читайте також: Скільки людей припадає на одного депутата в країнах Європи (інфографіка)

Нагадаємо, в грудні Міністерство фінансів запропонувало внести зміни до Конституції України, які передбачають скорочення кількості депутатів Верховної Ради до 150 замість існуючих 450.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: