Регіонали на цьому тижні Тимошенко не відпустять

Читать на русском

Керівник фракції Партії регіонів в парламенті Олександр Єфремов заявив, що його депутати не голосуватимуть за проекти щодо лікування Тимошенко, які вже зареєстровані у Верховній Раді. Про це повідомляє проект "Слово і діло" з посиланням на прес-службу Партії регіонів.

"Ми прийшли до того, що є кілька законопроектів, і, як я бачу, ми будемо змушені все одно створювати робочу групу, бо жоден законопроект не має достатньої перспективи для того, щоб за нього проголосували", – повідомив Єфремов.

Але, водночас, керівник фракції "регіоналів" повідомив, що депутати готові підтримати ідею лікування ув’язнених за кордоном.

Нагадаємо, вчора Голова парламенту Володимир Рибак заявляв, що "питання Тимошенко" буде розглянуто у вівторок-середу. Ще раніше Володимир Рибак прогнозував вирішення цієї проблеми у жовтні. А рік тому Олександр Єфремов виключав будь-яку можливість законодавчого вирішення питання Юлії Тимошенко.

Звільнення Тимошенко є частиною програми Об'єднаної опозиції. Арсеній Яценюк заявляв, що саме вона буде кандидатом у Президенти від "Батьківщини" в 2015 році.

Масла у вогонь підливає й відсутність прямих директив від ЄС про те, що ж робити з Тимошенко. Президент Литви Даля Грібаускайте сьогодні заявила, що Євросоюз лише вимагає вирішення проблеми Тимошенко. А як вона буде вирішена – це вже проблема самих українців.

Вільнюський саміт, на якому має бути підписано Асоціацію з ЄС і до якого має вирішитись питання Тимошенко, відбудеться 28-29 листопада.

Традиція приймати вирішальні закони в останній день, наприклад, Конституцію України чи Державний бюджет - властива українському законотворцю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: