Вілкул утепляє будинки: уже більше одного відсотка

Читать на русском

Сьогодні, віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул заявив, що в Україні вже проведено утеплення 1200 багатоквартирних будинків. Про це повідомляє проект "Слово і діло" з посиланням на прес-службу Віце-прем'єр-міністра.

"80% житлових будинків в Україні збудовано до 80-х років минулого століття і втрачають до 60% тепла, сказав віце-прем'єр. - Вже утеплено понад 1200 багатоквартирних будинків. Наразі роботи тривають ще у понад 900 будинках".

Раніше Мінрегіонбуд повідомляв, що термомодернізації вимагають більше 100 тис. будинків. Тобто, наразі виконано робіт в 1,2% від загальної кількості помешкань. Загальний кошторис робіт з утеплення складатиме понад 200 млрд. грн. Заявлена окупність – 4-5 років.

Рік тому екс-міністр Регіонбуду Анатолій Близнюк обіцяв виділити 40 млн. грн. для кредитів на утеплення будинків. У червні цього року Олександр Вілкул заявив, що в Україні буде налагоджено виробництво матеріалів для термоізоляції. Утеплити в Києві 4 будинки за 5 млн. євро кожен обіцяв в 2011 році тодішній перший заступник Голови КМДА Олександр Мазурчак.

За даними проекту "Слово і діло", в Олександра Вілкула зафіксовано 82 виконаних та 50 невиконаних обіцянок.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: