Обдурених «еліта-центрами» громадян спробують врятувати законодавчо

Читать на русском

Депутати від фракцій УДАР, «Батьківщина» і «Свобода» розробили законопроект «Про захист прав постраждалих інвесторів під час будівництва житлової нерухомості», який покликаний визначити правові механізми для вирішення проблеми довгобудів і захисту інвесторів від протиправних дій забудовників.

Як повідомляє прес-служба партії УДАР, про це розповів один з авторів документу, нардеп Віталій Чугунніков.

«Цей документ був підготовлений об’єднанням громадських організацій, які постраждали від інвесторів… Його мета – захистити ошуканих інвесторів, які вже вклали гроші у будівництво і які на сьогодні не можуть за свої гроші отримати житло, яке вони практично оплатили», - зазначив парламентар.

За його очікуваннями, законопроект буде зареєстрований у Верховній Раді вже сьогодні, 5 листопада. 

Чугунніков також додав, що зазначеним нормативним актом планується створити при облдержадміністраціях спеціальні комісії.

«Щоби на місцях провели ревізію довгобудів, хто власник, який стан, на підставі цих даних скласти перелік проблемних об’єктів житлового будівництва, і ми, парламентарі,  напишемо відповідну програму і будемо вимагати грошей з бюджету на завершення добудов», - резюмував депутат.

Нагадаємо, 18 вересня 2012 року голова КМДА Олександр Попов зазначив, що для постраждалих від афери «Еліта-центру» щороку планується будувати понад 100 квартир.

Ще раніше Попов обіцяв, що всі постраждалі в результаті афери «Еліта-центру» отримають житло протягом трьох років, тобто приблизно до кінця 2013 року.

В свою чергу екс-міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Анатолій Близнюк для мінімізації афер на будівельному ринку обіцяв розробити типовий договір громадянина із забудовником.

«Слово і діло»

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: