Українці підтримують розстріл продажних чиновників

Читать на русском

Більше третини українців підтримують ідею розстрілу за корупцію.

Про це свідчать результати соціологічного дослідження, проведеного на замовлення ZN.UA Київським міжнародним інститутом соціології, інформує «Слово і Діло».

Зокрема, більше, ніж кожен третій громадянин України вважає, що «найкращий спосіб боротьби з корупцією – розстрілювати (як в Китаї)». При цьому 16% українців у цьому переконані абсолютно, а ще 19,5% – скоріше згодні.

Найбільш радикальний настрій припадає на Миколаївську, Чернівецьку та Донецьку області.

У той же час, найбільш толерантна в цьому питанні Закарпатська область (42% проти крайності) і Галичина (37%), а найменш – центр України: розстріл за корупцію тут не підтримують лише 13,4% громадян.

Тим часом, 47,3% українців вважають, що рівень корупції в країні зберігся, а 31,8% - що й взагалі підвищився. При цьому тільки 5% опитаних відчули зниження корупційного пресу.

Як відомо, заступник глави Адміністрації Президента України Дмитро Шимків заявив, що главу Антикорупційного бюро виберуть до 25 січня. У той же час Президент Петро Порошенко пообіцяв, що саме бюро буде створено вже з 14 січня. Порошенко також запевнив, що одним з головних пріоритетів у 2015 році буде принципова, послідовна й ефективна боротьба з корупцією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: