Кличко розповів, хто формуватиме муніципальну міліцію столиці

Читать на русском

Міський голова столиці Віталій Кличко розповів, що, згідно з його баченням концепції муніципальної міліції, формувати та контролювати її мають місцеві громади.

Про це пише «Слово і Діло» з посиланням на офіційний веб-сайт партії «УДАР».

За словами Кличка, він обговорив питання створення місцевої міліції з міністром внутрішніх справ та закордонними експертами і дійшов висновку, що відповідальність за її формування та контроль потрібно покласти на самих жителів міста.

«Муніципальна міліція має бути підконтрольна громаді. Якщо в певному районі міліціонер не виконує своїх обов’язків, ми можемо його звільнити і поставити людину, яка буде відповідати професійним та моральним вимогам. Тобто громада має формувати свою міліцію», – зазначив Кличко.

Міський голова підкреслив, що головними завданнями муніципальної міліції буде патрулювання міста та контроль за дотриманням порядку. За кримінальні розслідування, як і раніше, буде відповідати Міністерство внутрішніх справ.

Читайте також: Реформувати своє відомство Аваков почне з ДАІ

Нагадаємо, про створення муніципальної міліції в Україні говорять вже не перший рік, однак здебільшого обіцянки політиків так і залишаються без виконання. Так, у 2012 році тоді ще кандидат у народні депутати Віталій Ярема пообіцяв створити підконтрольні місцевим громадам правоохоронні органи. За цей час Ярема встиг попрацювати у Верховній Раді, Кабінеті міністрів та очолити Генпрокуратуру, однак свого слова так і не дотримав.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: