Замість обіцяних 1000 грн в день бійці АТО отримуватимуть «бойові»

Читать на русском

Президент України Петро Порошенко роз'яснив, що його обіцянка виплачувати бійцям АТО 1000 грн на день стосувалася перебування безпосередньо в бою, а не просто в зоні конфлікту.

Про це він сказав, відповідаючи на запитання журналістів 29 грудня, пише «Слово і Діло».

«1000 грн, я мав на увазі, за кожен день перебування в бою, а не в АТО. Я відповів снайперу з мобілізованих, який сказав, що він отримує 600 грн в місяць. Зараз він отримує 8000. В мене є його телефон, і я точно знаю, що він отримує в 14 разів більше. В нього є «розгрузка», теплий одяг, нова рушниця і все інше, чого в нього тоді не було. І пройшло півроку. І це відмінність», – заявив Президент.

Крім того, в бюджеті держави передбачено ще близько 80 млрд грн на безпеку і оборону, в тому числі – на виплату «бойових».

«Є понад 80 млрд гривень на оборону і безпеку в бюджеті. В тому числі за перебування в бою. Так звані «бойові», – заявив Порошенко.

Читайте також: Кого не торкнеться четверта хвиля мобілізації (інфографіка)

Сьогодні Глава держави також заявив, що в Україні негайно буде оголошено військовий стан, якщо протилежна сторона конфлікту перетне лінію зіткнення, зафіксовану Мінським меморандумом.

Додамо, що обіцянка Петра Порошенка про грошове забезпечення солдатів АТО в розмірі 1000 грн на день була зафіксована «Словом і Ділом» 22 травня цього року. А вже 12 червня вона отримала статус невиконаної.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: