Нова військова доктрина РФ: ситуацію в Україні визнано загрозою Кремлю

Читать на русском

В підписаних президентом Росії змінах до військової доктрини Російської Федерації ситуація в Україні визнана однією із загроз національній безпеці.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «ТАСС».

Як зазначають у Радбезі РФ, дані зміни стосуються «в першу чергу появи нових загроз РФ, які проявилися в ситуації на Україні і навколо неї».

З основних причин, що спонукали затвердити нову редакцію військової докрини, в Кремлі відзначають «непрямі дії, використання протестного потенціалу населення, радикальних і екстремістських організацій, приватних військових компаній», нарощення «військового потенціалу НАТО» безпосередньо біля російських кордонів та розгортання глобальної системи ПРО.

Загалом документ визначає 14 основних зовнішніх загроз для Росії, включаючи підривну діяльність іноземних спецслужб, загрозу екстремізму та тероризму, а також поширення зброї масового ураження, ракет і ракетних технологій.

Читайте також: Росія наполягає на переговорах з Україною щодо асоціації з ЄС

Своєю чергою, Президент України Петро Порошенко ще у жовтні пообіцяв до кінця 2014 року подати до парламенту план реформування оборонного сектору. Пізніше міністр оборони Степан Полторак також заявив, що до кінця року його відомство представить нову довгострокову програму розвитку Збройних сил.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: