Голова Держпідприємництва закликає протистояти контролерам

Читать на русском

Сьогодні, 1 листопада 2013 року, Голова Держкомпідприємництва, презентуючи прийняту Урядом методику проведення планових заходів з контролю, закликав підприємців протистояти незаконним діям чиновників. Про це повідомляє проект "Слово і діло" з посиланням на Урядовий портал.

"Не бійтеся, давайте разом боротися і захищати ваші права. Закони вже є. Тепер потрібно заставити чиновників ці закони поважати", - сказав Михайло Бродський. Більше, ніж вказано у вичерпному переліку, перевірити контролери не можуть, - заявив він.

Нагадаємо, в 2011 році тодішній голова податкової Віталій Захарченко обіцяв зменшити кількість перевірок підприємців на 30%. У 2012 році міністр доходів і зборів Олександр Клименко заявив, що їх буде скорочено до 8 тисяч. Нардеп Сергій Соболєв обіцяв, що перевірки податковою не здійснюватимуться на підприємствах, які справно сплачують податки. Екс-віце-прем'єр Сергій Тігіпко заявляв, що чисельність контролюючих органів скоротиться до 40.

В квітні цього року Михайло Бродський обіцяв, що для чиновників, які проводитимуть незаконні перевірки буде введена відповідальність – штрафи від 850 до 2500 грн. Уряд навіть вніс відповідний законопроект. Однак, на сьогодні, цей проект (№2839) все ще очікує на перше читання.

Відповідно до даних проекту "Слово і діло" рейтинг відповідальності Михайла Бродського складає 19%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: