Луценко боїться, що в Києві будуть офіційно знищувати пам'ятки історії

Читать на русском

Народний депутат, член фракції «Батьківщини» Ігор Луценко каже, що ліквідація Управління охорони культурної спадщини може згубно позначитися на старовинній спадщині Києва.

Про це він написав у себе в блозі на «Українській правді», інформує «Слово і Діло».

«До сьогодні УОКС була головна і найважливіша інституція, котра в «найчорніші часі» гальмувала, як могла, процес нищення київських пам'яток. Давав їй змогу бути незалежною саме окремий, престижний статус. Голова УОКС, хоч і був підлеглим міського голови, міг, в теорії, мати окрему від начальника думку. Чи буде мати він змогу сказати «ні» Кличку завтра? Я не впевнений», - каже Луценко.

За словами народного депутата, нинішній в.о. голови Управління охорони культурної спадщини – людина, «залежна від Кличка».

«А найближчим часом земельні шахраї будуть намагатися провести у життя так званий Генплан-2025 – псевдогенплан, котрий дозволить нищити Київ у відповідності до бажань нинішніх власників розкрадених земельних ділянок», - зазначив політик.

Луценко вважає, що якщо Генплан-2025 все-таки приймуть, навіть найбільш ненадійні запобіжники, котрі раніше заважали нищити старовинний спадок Києва та його зелені зони, зникнуть. «Зелене світло загориться для численних варварських забудов», - говорить нардеп.

Читайте також: Ніконова не можна допускати до управління Києвом – Луценко

Ніконов Ігор Володимирович – відомий київський забудовник, власник компанії К.А.Н. З 6 червня займає посаду головного радника - керівника групи радників Київського міського голови Віталія Кличка, а з 22 липня - перший заступник голови Київської міської державної адміністрації.

Нагадаємо, що саме Ніконов був девелопером споруди елітного житлового центру Diamond Hill на площі Слави, який назавжди зруйнував ландшафт правого берега Дніпра.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: