Ізраїль допоможе постраждалим від війни на Донбасі українцям

Читать на русском

Україна та Ізраїль домовилися співпрацювати щодо надання допомоги українським громадянам, які постраждали від конфлікту на сході країни.

Про це повідомила прес-служба Міністерства соціальної політики у себе в Facebook, інформує «Слово і Діло».

Повідомляється, що під час зустрічі міністра соцполітики Павла Розенка з Надзвичайними і Повноважними послами Ізраїлю, сторони обговорили низку важливих питань про надання різнобічної допомоги від Ізраїлю.

Посли повідомили, що їхня країна готова поділитися досвідом з реабілітації військовослужбовців і цивільного населення, постраждалих від конфлікту на Донбасі.

Зокрема, обговорювалися три напрямки співпраці, а саме:

  • надання допомоги при роботі з людьми, які отримали психологічні травми у зв'язку з ситуацією на сході країни;

  • впровадження спільно з Всесвітньою організацією охорони здоров'я курсів підвищення кваліфікації для медичних сестер і розробки інструкцій для екстрених екіпажів допомоги в зоні АТО;

  • створення сучасного центру реабілітації для людей, постраждалих від збройного конфлікту.

У свою чергу, глава Мінсоцполітики України зазначив, що його відомством розроблені програми соціально-психологічної реабілітації для постраждалих у зоні АТО і запевнив у повній готовності до співпраці з ізраїльськими колегами. «Ми зробимо все, щоб допомога була надана людям, яким вона дійсно необхідна. Упевнений, що досвід Ізраїлю нам допоможе», - сказав український міністр.

Читайте також: Реабілітаційного центру у Запоріжжі для поранених в зоні АТО не буде

Як відомо, за зруйноване або ушкоджене житло під час війни місцеві жителі можуть попросити виплати. Влада вже готує рішення про компенсацію громадянам зони АТО збитків, завданих військовими діями.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: