Відомі всі члени комісії з обрання директора Антикорупційного бюро

Читать на русском

Верховна Рада делегувала своїх членів до конкурсної комісії, яка обере першого директора Національного антикорупційного бюро.

«Одне завдання для створення Національного антикорупційного бюро повністю виконано. Рада делегувала трьох людей до конкурсної комісії, яка має незалежно від топ-посадовців обрати першого директора бюро», - написав у себе в Facebook народний депутат від фракції «Самопоміч» Єгор Соболєв, інформує «Слово і Діло».

Від «Народного фронту» був запропонований один з авторів тексту української Конституції Віктор Мусіяка, колишнього міністра культури Євгена Нищука запропонував «Блок Петра Порошенка», а Джованні Кесслера - ключового експерта в боротьбі з відмиванням коштів в ЄС - запропонували фракції «Самопоміч», «Радикальна партія» та «Батьківщина».

«Тепер вони повинні допомогти Україні обрати кращого в світі директора Антикорупційного бюро», - додав Соболєв.

Раніше своїх членів комісії висунув Президент України Петро Порошенко. Зокрема, в конкурсну комісію він делегував главу Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова, відомого правозахисника Євгена Захарова та історика Ярослава Грицака.

У свою чергу Кабінет міністрів висунув не менш відомого правозахисника Йосипа Зісельса, професора Кафедри правосуддя Київського національного університету ім. Тараса Шевченка Олександру Яновську та відомого журналіста Юрія Бутусова.

Як відомо, комісія Національного Антикорупційного бюро буде проводити конкурс на посаду Директора бюро. Напередодні заступник глави Адміністрації Президента України Дмитро Шимків заявив, що Главу Антикорупційного бюро виберуть до 25 січня. У той же час Президент Петро Порошенко пообіцяв, що саме бюро буде створено вже з 14 січня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: