Міносвіти похвалило освіту

Читать на русском

Сьогодні, 1 листопада 2013 року, міністр освіти і науки Дмитро Табачник заявив, що українська освіта просувається в світових рейтингах. Про це повідомляє проект "Слово і діло" з посиланням на прес-службу Міністерства.

"За даними Всесвітнього економічного форуму, з півтори сотні країн наша загальна система освіти на 45 місці, а три роки тому була на 57-56; дошкільна і початкова освіта посіла 31 місце, а попереднє було 49", – сказав міністр. Та й взагалі, заявив Табачник, "саме освіта тягне всі показники сталого розвитку України значною мірою вперед, випереджаючи і соціальні питання, і охорону здоров’я".

І такий прогрес відбувається, не зважаючи на те, що до кінця 2012 року середня зарплата вчителів так і не досягла 3 тис. грн., а сільські школи так і не забезпечені автобусами і внутрішніми туалетами, - як це було обіцяно міністром освіти.

Зате, мабуть, як "стимул" до подальшого зростання виглядає обіцянка Табачника збільшити вчительські доходи до 3,5 тис. до кінця цього року. Хоча, за даними Укрстату, ще цього вересня середня зарплата в освіті склала 2730 грн. Тобто, навіть не досягла рівня, обіцяного на кінець 2012 року.

Відповідно до рейтингу проекту "Слово і діло" у Дмитра Табачника 41 виконана і 32 невиконаних обіцянки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: