У «Народному фронті» впевнені: закон про РНБО відповідає Конституції

Читать на русском

Комітет з питань національної безпеки і оборони рекомендує парламенту прийняти законопроект про внесення змін до Закону «Про Раду національної безпеки і оборони України», оскільки за висновком Комітету з питань правової політики та правосуддя, він повністю відповідає положенням Конституції України.

Таке рішення Комітет з питань нацбезпеки прийняв на сьогоднішньому засіданні. «За» проголосували 13 членів комітету з 20, інформує «Слово і Діло» посиланням на прес-службу «Народного фронту».

Так, у висновку Комітету з питань правової політики та правосуддя за підписом його голови Руслана Князевича зазначено, що «законопроект спрямований на усунення неузгодженостей між Законом України «Про Раду національної безпеки та оборони» та Конституцією України, а також вдосконалення законодавчих засад виконання РНБОУ своїх конституційних повноважень».

Члени Комітету з питань правової політики відзначають, що законопроектом №1343 пропонується чітко визначити правові основи роботи РНБОУ, привести у відповідність компетенцію роботи відомства і положення Конституції щодо роботи Голови РНБОУ.

У «Народному фронті» також нагадали, що згідно із законодавством України, РНБОУ координує і контролює діяльність органів державної влади у сфері безпеки та оборони, при цьому основні принципи державної політики в даних сферах визначені Законом України «Про основи національної безпеки і оборони України».

«Враховуючи вищезазначене, Комітет дійшов висновку, що проект закону про внесення змін до Закону України «Про Раду національної безпеки та оборони України» щодо встановлення координації та контролю у сфері національної безпеки та оборони, поданий Президентом України, не суперечить положенням Конституції України», - йдеться у висновку Комітету.

Про те, що законопроект №1343 про РНБОУ повністю відповідає Конституції України вважають і експерти Інституту держави і права ім. В. М. Корецького.

Зокрема, в експертному звіті за підписом Директора інституту, академіка НАН України Юрія Шемшученка, мова йде про те, що всі зміни, які передбачає законопроект, є коректними і не суперечать Основному закону України.

Нагадаємо, вчора даний законопроект майже у повному складі не підтримали фракції «Опозиційного блоку», «Радикальної партії», «Самопомочі», «Батьківщини» і майже всі позафракційні депутати.

В цілому «за» проголосувало 223 народних обранця, тобто для прийняття рішення не вистачило 3 голосів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: