Що встигли наобіцяти за три тижні міністри-іноземці

Читать на русском

Другого грудня Верховна Рада України затвердила новий склад Кабінету міністрів України, серед новопризначених урядовців є три іноземця.

Система народного контролю «Слово і Діло» простежила роботу міністрів за три тижні на новій посаді і відібрала найцікавіші обіцянки.

Так, більше за інших обіцянок дав міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі. В його арсеналі 10 обіцянок, більшість з яких стосуються реформування МОЗ.

Квіташвілі обіцяє садити до в'язниці кожного, хто запропонує йому хабар, також міністр планує змінити структуру і команду Міністерства охорони здоров'я України та відмовитись від тендерів на ліки.

Серед обіцянок, що не стосуються охорони здоров'я, грузин-реформатор запевнив, що за кілька місяців він буде спілкуватися українською мовою і вже шукає собі вчителя.

По дві обіцянки у міністра економічного розвитку та торгівлі України Айвараса Абромавічуса та міністра фінансів Наталії Яресько.

Наталія Яресько вже встигла провалити одну обіцянку, вона не впоралась з державним бюджетом, який планувала внести на розгляд парламенту до 20 грудня.

Однак Яресько може реабілітуватись і виконати другу свою обіцянку – виплатити 2-й транш «Газпрому» до кінця року.

«Ми здійснюємо платежі своєчасно. Ми зробили один уже з моменту мого вступу на посаду, а інший повинен бути здійснений до кінця цього року. Ми будемо дотримуватися наших зобов'язань», – заявила Яресько.

Айварас Абромавічус вже встиг виконати одну свою обіцянку, так, він разом з колегами-міністрами представив програму діяльності Кабінету міністрів України. За його словами, програма передбачає чіткі короткотермінові дії на кілька років, спрямовані на подолання основних викликів, які постали перед Україною.

Читайте також: За минулий рік Абромавічус заробив в Україні більше восьми мільйонів

Також у міністра економіки ще є трохи часу, аби виконати другу свою обіцянку – внести до Верховної Ради низку законопроектів щодо скорочення кількості контролюючих органів, які він планував зробити в грудні.  

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: