Джемілєв хоче віддати Криму кілька районів Херсонщини

Читать на русском

Уповноважений Президента України у справах кримськотатарського народу, народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Мустафа Джемілєв виступає за приєднання деяких районів Херсонської області до Криму.

Про це він повідомив журналістам перед конференцією, присвяченою шляхах забезпечення прав кримськотатарського народу, інформує «Слово і Діло» з посиланням на РБК-Україна.

«Йдеться про те, щоб прилеглі до Криму деякі частини районів Херсонської області офіційно були приєднані до АРК, щоб там створити інфраструктуру автономної республіки», – пояснив Джемілєв.

«Це дуже нелегке завдання, тому що це конституційна норма. Чи є в цьому необхідність – спірне питання, але я думаю, що треба було б, Президент теж поділяє цю точку зору», – повідомив політик.

При цьому, за словами Джемілєва, це питання все ще перебуває на стадії обговорення.

На посаду Уповноваженого Президента в справах кримськотатарського народу Джемілєв був призначений указом Президента України Петра Порошенка в кінці серпня поточного року.

Як відомо, 16 березня в Криму провели так званий референдум про статус АР Крим. За даними самопроголошених влади півострова, 96,6% виборців, що взяли участь у референдумі про статус Криму, проголосували за входження автономії до складу Росії.

18 березня між Росією і Кримом був підписаний договір про входження республіки Крим до складу Російської Федерації. У той же час через місяць, 28 квітня, Турчинов, будучи в. о. Президента України, підписав закон, згідно з яким півострів став офіційно тимчасово окупованою територією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: