Уряд обіцяє збільшувати пенсії "для людей"

Читать на русском

30 жовтня 2013 року Уряд затвердив новий Порядок березневого перерахунку пенсій, за яким 12 млн. пенсіонерам щорічно збільшуватимуть виплати. Про це повідомляє проект "Слово і діло" з посиланням на Урядовий портал.

Як виявилось, відповідний закон був прийнятий ще в травні. І лише через півроку Кабмін затвердив порядок його реалізації.

Відповідно до затвердженої постанови, заявила міністр соцполітики Наталія Королевська, "при щорічному березневому перерахунку пенсій не повинно враховуватися підвищення пенсій у попередньому році, як це було раніше". Міністр пояснила, що новий підхід дозволить, по-перше, ліквідувати розриви у розмірах пенсій; а по-друге, - щороку осучаснювати їх, спираючись на зростання середньої заробітної плати.

Більше того, екс-лідер "Україно, вперед!" вирішила, що заявленого недостатньо і вдалась до абстракцій. "За наявності коштів у бюджеті Пенсійного фонду, - заявила вона, - підвищення буде можливим на більше, ніж 20% від такого зростання".

Як відомо, в минулому році дефіцит коштів у Пенсійному фонді склав 27,2 млрд. грн.

На парламентських виборах 2012 року Наталія Королевська обіцяла збільшити пенсії до 500 євро. Середній розмір пенсії в другому кварталі цього року в Україні склав 1482 грн. А кількість виконаних обіцянок Наталії Королевської, за даними проекту "Слово і діло", - 8 зі 101 зафіксованої.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: