В Антикорупційному бюро не повинні працювати силовики – експерт

Читать на русском

Політтехнолог, директор компанії Berta Communications Тарас Березовець вважає, що в боротьбі з корупцією Національне антикорупційне бюро може стати набагато ефективнішим органом, ніж Генеральна прокуратура або Міністерство внутрішніх справ.

Про це він написав у себе на сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

На думку експерта, НАБ буде працювати ефективно тільки в тому випадку, якщо жоден із співробітників антикорупційного відомства не буде пов'язаний кар'єрою з силовими органами.

«У силових структурах десятиліттями процвітає порочна практика перекидати співробітників з одного відомства в інше. У теорії це зроблено для того, щоб не дозволити фахівцеві врости в систему і створити корупційні зв'язки», – говорить Березовець.

Однак на практиці, за словами експерта, корумпований офіцер не тільки не посилить новий орган, а й «принесе з собою бліх на нове місце роботи». «Тобто якщо в Бюро просто переведуть співробітників МВС, СБУ чи прокуратури, воно швидко перетвориться на таку ж корупційну годівницю, як і старі структури», – пояснив він.

Читайте також: Хлібне місце: посада в Антикорупційному комітеті коштує $100 тис.

Нагадаємо, 17 грудня Президент України Петро Порошенко пообіцяв, що в Україні з 14 січня 2015 року буде створене Антикорупційне бюро. Він також запевнив, що директора НАБ призначатимуть за прозорою процедурою та з узгодженням з громадськістю.

Національне антикорупційне бюро – це державний правоохоронний орган, завданням якого є протидія корупційним злочинам чиновників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: