Команда Яценюка хоче приватизувати суспільне телебачення – Томенко

Читать на русском

Народний депутат від фракції «Блок Петра Порошенка» Микола Томенко переконаний, що команда прем'єр-міністра Арсенія Яценюка в питанні створення суспільного телебачення і радіомовлення йде шляхом «нахабної приватизації».

Про це йдеться в повідомленні прес-служби БПП, розміщеному на сайті партії, інформує «Слово і Діло».

Зокрема, за словами Томенка, із закону пропонується вилучити норму про те, що «майно НСТУ (Національного суспільного телебачення України) є державною власністю». Також пропонується позбавити Кабінет міністрів права «вилучати майно НСТУ, що не використовується, а також майно, що використовується не за призначенням».

Крім того, в частині джерел фінансування НСТУ пропонується ввести абонентську плату, а також зберегти рекламні квоти, як і у комерційних каналів. «Тоді виникає питання: яка різниця між суспільним телебаченням і комерційними каналами?» – зазначив нардеп.

І, найважливіше, на думку Томенка, – рішення про відчуження майна, залежно від його вартості, зможуть ухвалюватися кількома особами. «Отже, фактично, пропонується узаконити Національну суспільну телерадіокомпанію України у формі публічного акціонерного товариства, і, як результат, – дати можливість декільком людям продавати майно навіть без згоди Наглядової ради, не те що держави», – говорить депутат.

«А враховуючи нинішню оціночну вартість фондів та інших нематеріальних цінностей системи державного телебачення і радіомовлення, можна сказати, що готується не просто приватизація, а нахабна приватизація створеного українським суспільством телебачення і радіомовлення», – резюмував Томенко.

Нагадаємо, раніше прем'єр Арсеній Яценюк анонсував створення суспільного телебачення і радіомовлення в Україні, повідомивши, що для реалізації поставленого завдання система державних телерадіокомпаній буде піддана реформуванню.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: