Квіт створює нові і закриває старі ВНЗ

Читать на русском

Замість Інституту інноваційних технологій, створять 2 нові установи, а близько 70 планують закрити.

Міністр освіти і науки Сергій Квіт 1 грудня 2014 року заявив, що в МОН буде створено 2 нові установи замість Інституту інноваційних технологій - Інститут аналізу освіти та Інститут модернізації змісту освіти. Така обіцянка міністра зафіксована системою народного контролю «Слово і Діло».

«Ми створюємо два інститути. Формально вони вже створені. Іншими словами, один інститут буде займатися тільки завданнями, які були декларовані в Інституті інноваційних технологій. Один інститут буде займатися змістом освіти - це буде методичний підрозділ міністерства», - розповів Квіт.

На такий захід міністерство пішло через підозру у корупції, а саме через модель закупівлі і розробки підручників.

Також міністр освіти попередив, що до кінця року можуть закрити ще близько 70 вищих навчальних закладів, пише «Слово і Діло», спираючись на інформацію Радіо Свободи.

«Зараз у нас близько трьохсот вищих навчальних закладів. Ми в процесі того, що й далі скорочуємо цю мережу. Ми висуваємо різні претензії до тих університетів, які, ми бачимо, не відповідають ліцензійним умовам. І тому до кінця року ще десь близько 70 університетів можуть зникнути», – пояснив він.

Читайте також: Стець обіцяє піти з посади міністра, як тільки стабілізується ситуація

Міністр додав, що скорочення закладів вищої освіти не означає, що буде якась соціальна напруга, бо якщо університет закривається з різних причин, то і студенти відразу переводяться в інші навчальні заклади, і також викладачі можуть знайти роботу в інших ВНЗ.  

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: