Метро "Теремки": тепер до Дня звільнення Києва

Читать на русском

Як заявив голова КМДА Олександр Попов, до дня визволення Києва, 6 листопада, буде відкрито кінцеву станцію "синьої лінії" метро. Про це повідомляє проект "Слово і діло" з посиланням на Урядовий портал.

"Це вкрай важливий об’єкт, який, окрім вирішення транспортних проблем міста та покращення його туристичної привабливості, забезпечує велику кількість робочих місць для киян, а отже й позитивно впливає на економіку міста загалом", - сказав керівник столичної міськадміністрації.

Важливий об’єкт жителі масиву чекають з 80-х років минулого століття.

Станція метро "Теремки" вже не вперше "відкривається" в столиці. Лише Олександр Попов заявляв, що її відкриють то у 2012 році, то до Дня незалежності 2013 року, то в цьому жовтні.  Такі самі дати анонсував і Микола Азаров, - 2012жовтень і, нарешті, - 6 листопада. Здається, що тексти обіцянок їм писали в одному місці. Крім того, про відкриття метро "Теремки" встигли заявити віце-прем’єр Олександр Вілкул та майже всі заступники Олександра Попова.

Нагадаємо, що завершення будівництва "синьої лінії" відкриває перспективи будівництва метро на Троєщину. Принаймні, це синхронно обіцяли і Микола Азаров  і Олександр Попов.  І його також чекають з радянських часів, правда, аж з 70-х.

Зауважимо також – офіційний сайт Київського метрополітену не погоджується з Поповим в тому, що "Теремки" будуть кінцевою станцією Куренівсько-Червоноармійській лінії. Станція "Одеська" і Деміївське депо замикають перспективу синьої лінії. Але, як показує досвід станції метро на Львівській площі, - час розсудить.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: