Турчинов може стати секретарем РНБО до Нового року

Читать на русском

У Верховній Раді прогнозують, що секретар Ради національної безпеки і оборони України буде призначений до Нового року повідомляє прес-служба «Народного фронту», пише «Слово і Діло», посилаючись на ТСН.

«Це є прерогативою Президента. Він з цього приводу, очевидно, буде приймати рішення. Але, думаю, що це рішення буде прийнято найближчим часом, в найближчий період. Думаю, що це може бути в найближчі тижні. Точно до Нового року», - сказав Парубій.

Крім того, напередодні, Верховна Рада прийняла президентські поправки в закон «Про Раду національної безпеки і оборони» (РНБО).

Як пояснив уповноважений Президента в Раді Руслан Князевич, зміни до закону потрібні тому, що Україна повернулася до Конституції 2004 року, відповідно що і положення про РНБО вимагає перегляду.

У той же час, у коментарі«Слову і Ділу» колишній голова Спілки офіцерів В'ячеслав Білоус заявив, що цим законом Президент декоративно посилює позиції РНБО для того, щоб надати більше прав для майбутнього секретаря РНБО, яким цілком ймовірно може стати Турчинов.

«Порошенко не стільки посилює позиції РНБО, скільки намагається розширити повноваження секретаря РНБО, і документ спрямований саме на те, щоб під декоративним прикриттям внесенням змін до закону надати більше прав для майбутнього секретаря РНБО», - розповів В'ячеслав Білоус.

Сам же Олександр Турчинов, відповідаючи на запитання, чи готовий він стати секретарем РНБО, заявив: «ми готові працювати на країну. Це позиція «НФ», і моя зокрема», - сказав Турчинов.

Читайте також: Ще одна іноземка з уряду може стати українкою

Нагадаємо, що 7 серпня Андрій Парубій подав у відставку з поста секретаря Ради нацбезпеки і оборони. З того часу на посаду секретаря РНБ нікого не призначали.

Відзначимо, що 4 грудня Верховна Рада України призначила колишнього секретаря РНБО і народного депутата від «Народного фронту» Андрія Парубія першим заступником голови парламенту. Дане рішення підтримали 313 депутатів.


ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: