У СБУ дотримуються версії, що бойовиків фінансує Янукович і Ко

Читать на русском

Зокрема, в інтерв'ю «5 каналу» він називав імена Сергія Курченка і Віктора Януковича, передає «Слово і Діло».

«Зараз джерела фінансування тероризму на Донбасі, – по-перше, ті, хто втекли і в Москві сидять, це і сам екс-президент (Віктор Янукович), і його найближче оточення, і бізнесмени, зокрема, Курченко», – сказав очільник СБУ.

А також заявив, що головним підозрюваним у вбивстві активістів Майдану є Олександр Якименко, який керував СБУ до втечі Януковича з України.

За інформацією Валентина Наливайченка саме Якименко підписав і ввів у дію план операції по зачистці Євромайдан і нейтралізації його активістів.

Відзначимо, що в одному з найближчих рішень Ради ЄС у закордонних справах, найімовірніше, буде підтверджено рішення Євросоюзу зняти санкції з трьох колишніх представників режиму Віктора Януковича. Про це стверджують джерела у структурах Євросоюзу які цитує The Wall Street Journal у статті Лоранса Нормана.

Крім того, нещодавно Віталій Ярема заявив про небажання Міжнародної організації кримінальної поліції (Інтерпол) оголосити у розшук екс-президента України Віктора Януковича і низку інших колишніх високопосадовців.

У міжнародний розшук президента-втікача Януковича генпрокурора оголосила в лютому 2014 року, після того, як він втік до Росії.

В Україні Віктора Януковича звинувачують, зокрема, у перевищенні влади та вчиненні масових вбивств.

У березні Інтерпол повідомив, що отримав від Києва офіційний запит – так зване червоне повідомлення на затримання Януковича - і вивчає його. Відтоді інформації про подальшу долю цього запиту в організації не надавали.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: