Гонтарєва сьогодні нарешті відповість за свої дії

Читать на русском

Сьогодні, в ході пленарного засідання Верховної Ради України народні обранці заслухають голову Національного банку України Валерію Гонтарєву.

Про це «Слово і Діло» інформує із посиланням на УНН.

Рішення щодо виступу представника НБУ у сесійній залі було прийняте ще у середу на погоджувальній раді.

Слід зауважити, що нещодавно, в ЗМІ з'явилась інформація про те, що суд зобов'язав прокуратуру м. Києва відкрити кримінальне провадження по відношенню до Гонтарєвої з підозрою в зловживанні службовим становищем з ціллю неправомірної вигоди. Крім того, у парламенті зареєстрований проект постанови зі зверненням до Президента України Петра Порошенка із проханням звільнити главу НБУ.

Нагадаємо також, що раніше «Слово і Діло» писало про те, що Валерія Гонтарєва не змогла стримати зростання інфляції і провалила свою обіцянку про те, що в другому півріччі 2014 року знецінення національної валюти сповільниться до 5%.

До слова, це не єдині заяви глави НБУ, що не знайшли свого підтвердження. На початку липня очільниця Нацбанку спрогнозувала, що в 2015 році інфляція не перевищить однознакового рівня і складе менше 10%. В той же час, на думку представників експертного середовища, за відсутності високошвидкісних реформ у 2015 році інфляція в країні може досягти 50%.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: