Семенченко пропонує простягнути руку допомоги пригнобленим народам Росії

Читать на русском

Народний депутат від фракції «Самопоміч» та командир добровольчого батальйону «Донбас» Семен Семенченко впевнений, що зараз – найбільш слушний момент для введення військового стану.

Про це він розповів у ході прес-конференції, передає «Слово і Діло».

За словами Семенченка, насьогодні всередині Російської Федерації росте невдоволення Кремлем з боку нетитульнтх націй. Україна має використати цей шанс, протягнути «руку допомоги пригнобленим народам Росії» і показавши їм приклад боротьби з агресією Кремля, переконаний командир «Донбасу».

Для цього необхідно негайно ввести режим воєнного стану, наполягає Семенченко. На запитання, яким чином у такому разі Україна буде отримувати міжнародну допомогу, депутат відповів, що замість цього ми можемо розраховувати на ленд-ліз.

Читайте також: Семенченко пропонує офіційно відкуплятися від служби за 2 тис. доларів

Як уже повідомляло «Слово і Діло», різниця між воєнним станом і антитерористичною операцією полягає, зокрема, в низці обмежень. Так, військовий стан, навідміну від АТО, забороняє військово-технічну та фінансову допомогу з-за кордону, передбачає обов'язковий примусовий призов до лав збройних сил, комендантську годину, контроль ЗМІ та забороняє проведення виборів і референдумів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: