Клімчук знову забезпечить волинських жінок мамографами

Читать на русском

Очільник Волинської облдержадміністрації пообіцяв, що в наступному році всі клініки області будуть забезпечені мамографами. Про це повідомляє проект  "Слово і діло" з посиланням на прес-службу Волинської ОДА.

Нагадаємо, що Борис Клімчук уже обіцяв охопити всіх Волинських жінок мамологічними дослідженнями. У березні цього року він заявив, що реалізує цю ідею за допомогою пересувних мамографів. Як виявилось пізніше, в області існує два мобільних прилади. Один обслуговує жінок з обласного центру, а другий – зламаний і заміні не підлягає.

Цього разу Борис Клімчук заявив, що охопить мамологічними дослідженнями 100% жінок, причому «не залежно від того, з яким діагнозом вони звертаються у медичний заклад».

Зазначимо, що проблема онкологічних захворювань важлива не лише для регіонів, які значною мірою потерпали від аварії на ЧАЕС (в тому числі й Волині), але й для інших частин України.

Два роки тому прем’єр-міністр України Микола Азаров пообіцяв забезпечити мамографами всі районні лікарні. Цими питаннями, в межах власних адміністративно-територіальних одиниць, переймались Голова Радміну АРК Анатолій Могильов, мери Сімферополя та Запоріжжя.

В нашій країні від раку грудей щогодини вмирає одна жінка. Вітчизняне обладнання, з одного боку, та "довіра" до лікарень – з іншого, не дозволяють виявляти хворобу на ранніх стадіях. Тому, хвора жінка в середньому втрачає 17-18 років життя, а смертність перевищує європейські показники на 30%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: