Яценюк не дотримав слова: переговори з ДНР будуть

Читать на русском

Представник самопроголошеної ДНР Денис Пушилін розповів, що переговори з Києвом будуть.

Попри обіцянку прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка не вести прямих переговорів з лідерами ДНР і ЛНР, Київ таки спілкуватиметься з терористами.

«Перекладаю на російську: прямих переговорів з вашими найманцями ми вести не будемо. Якщо хочете миру, виконуйте мінську угоду», - заявив Яценюк.

Однак Денис Пушилін запевнив, що переговори з Києвом відбуватимуться по Skype і розпочнуться 10 грудня о 13.00. На них будуть обговорюватися порядок денний і дата переговорів у Мінську, пише «Слово і Діло» з посиланням на УНН.

«Переговори по Skype з Києвом почнуться сьогодні о 14.00 за мск. На них, як і планувалося, будуть обговорюватися порядок денний і дата переговорів у Мінську. Ми будемо наполягати на включенні до порядку денного питань про відведення важкої артилерії і виконання закону про особливий статус Донбасу. Якщо Київ погодить на цей порядок денний, то виберемо дату зустрічі в Мінську. Ми з ЛНР, як і раніше, наполягаємо на 12 грудня», - сказав Д. Пушилін.

Читайте також: Пушилін – прихильник незалежності та суверенітету України

Раніше українська сторона пропонувала провести переговори в Мінську 9 грудня, але представники самопроголошених «республік» Донбасу на них не з'явилися, зіславшись на те, що їм потрібно узгодити вимоги.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: