"Відкритий світ" поїхав у тур Україною

Читать на русском

Керівник Національного проекту "Відкритий світ" Руслан Свірський заявив, що з 28 жовтня відбуватиметься всеукраїнський тур з презентації інтерактивних уроків та сучасного шкільного обладнання. Про це повідомляє "Слово і діло" з посиланням на Урядовий портал.

Його мета, сказав Руслан Свірський, - популяризація проекту в 25 містах – регіональних центрах. "Мета цього туру – розповісти про переваги "Відкритого світу" вчителям, учням,представникам місцевої влади", – повідомив він.

Імовірно, саме в обласних центрах виникає проблема з браком інформації щодо запровадження інформаційних технологій та найяскравіше проявляється нерівність в освіті.

В той час як проект перебуває на стадії презентації, нагадаємо, що Президент України Віктор Янукович та керівник Нацпроектів Владислав Каськів пообіцяли реалізувати проект "Відкритий світ" у 2 тис. шкіл уже до кінця року. В 2011 р. Каськів заявив, що цей проект дозволить забезпечити ноутбуками 1,5-2 млн. школярів. До 2015 року всі українські школи планується підключити до мережі Інтернет.

Зауважимо, що фінансування проекту "Відкритий світ" ще у вересні цього року перебувало під питанням. 11 вересня Президент дав доручення Кабінету Міністрів виділити кошти на ці заходи. Зважаючи на помпезний тур обласними центрами – кошти таки були виділені.

В той же час комп'ютери та нетбуки для окремих шкіл продовжують закуповуватись на "добровільні внески" батьків. Очевидно, вони не в курсі, що "Відкритий світ" йде до них.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: