Петренко має на чорний день 9 млн, а дружині Авакова подарували 700 тис.

Читать на русском

Згідно з опублікованими деклараціям членів новопризначеного Кабінету міністрів, найбагатшим урядовцем є міністр юстиції Павло Петренко, який має на рахунках 9 млн грн та володіє чотирма земельними ділянками.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «INSIDER».

Найбіднішим членом уряду виявилася міністр Кабінету міністрів Ганна Онищенко, яка свого часу працювала помічницею Петренка на приватному підприємстві «МЛГруп». Її сумарний заробіток за 2013 рік складав усього 35 тис. грн. Цього року Онищенко вже заробила 51 тис. грн.

Очільник МВС Арсен Аваков протягом минулого року отримав 18 тис. євро доходу з Італії, а загалом головний міліціонер країни має понад 9 млн грн в цінних паперах та уставних капіталах компаній. Левова частка коштів Авакова, відповідно до декларації, вкладена в іноземні активи. Цікаво, що дружина міністра внутрішніх справ задекларувала за минулий рік 716,8 тис. грн, з яких заробітна плата становила 16,8 тис грн, а решту склали «подарунки, призи, виграші».

Міністри-іноземці, а саме голова Мінфіну Наталя Яресько, голови МОЗу Олександр Квіташвілі та Мінекономіки Айварас Абромавічус поки про свої статки не прозвітували.

Читайте також: Корупційний дохід чиновників становить близько 250 млрд грн в рік – експерт

Нагадаємо, напередодні парламентських виборів ВО «Батьківщина» включила до своєї програми пункт про загальнообов'язкове декларування чиновниками та депутатами не лише доходів, але й витрат. В обов'язковому порядку перевіряти декларації суддів, чиновників та політиків пообіцяли тоді і в «Народному фронті».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: