Аваков: Кадиров наказав привезти Мосійчука, Березу і Левуса

Читать на русском

Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу проти трьох депутатів Верховної Ради Юрія Берези, Андрія Левуса та Ігоря Мосійчука через їхні заяви про події у Грозному 4 грудня.

«Ці так звані депутати, ймовірно, погано знайомі чи взагалі не в курсі ефективності роботи російської правоохоронної системи, так от, спеціально для них, і для тих, у кого може виникнути спокуса повторити їхні вислови, нагадаю, що ще нікому з тих, хто здійснював теракти і схожі злочини на території РФ, не вдалося уникнути відповідальності», - повідомив голова російського відомства Володимир Маркін, передає «Слово і Діло».

Очільник МВС України Арсен Аваков це прокоментував, що Кадиров наказав аби Ігоря МосійчукаЮрія Березу і Андрія Левуса привезли до Чечні, про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

«Улюбленець Путіна засмучений заворушеннями у власній столиці і роздратований? Такий доля тиранів і їх режимів - чи то ще буде .. Боюсь, він ще не розуміє ступеня НАШОГО роздратування. Йому варто готується до великих розладам, якщо путінська Росія продовжуватиме сунутися в наші справи. А в землю закапати лідеру Чечні варто насамперед власну пиху...», - написав він.

А також додав, що «щодо кваліфікації погроз з боку Кадирова українцям, то МВС почало перевірку цих загроз і, найімовірніше, слідство винесе відповідні санкції відносно Рамзана Кадирова».

Читайте також: Бої в Грозному (інфографіка)

Нагадаємо, Рамзаном Кадировим було доручено правоохоронним органам і спецпідрозділам ЧР негайно порушити кримінальну справу проти депутатів України Юрія Береза, Андрія Левуса та Ігоря Мосійчука.

Президент Чеченської Республіки заявив, що українські політики Береза, Мосійчук та Левус висловлювалися на підтримку бойовиків, а також що «українські фашисти і націоналісти надають фінансову чи іншу допомогу залишкам терористів на Кавказі».

«Якщо хтось думає, що дозволено безкарно підтримувати тероризм, то глибоко помиляється. Будь-кого, хто словом чи доларом надасть моральне і матеріальне сприяння, дістанемо з-під землі або зариємо глибоко в землю», - написав Кадиров в Instagram.

У ніч на 4 грудня озброєні люди на трьох автомобілях напали на пост ДПС в Грозному, потім вони взяли під контроль Будинок друку і школу, розташовану поруч. Влада Чечні провели в столиці контртерористичну операцію. За останніми даними, в ході операції загинули не менше 16 поліцейських і бойовиків, а також двоє мирних жителів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: