Кличко-кандидат. День другий.

Читать на русском

Вчорашні події в парламенті завершились несподіваним висуванням Віталія Кличка в президенти – несподіваним для домовленостей і заяв про єдиного кандидата від опозиції. Про це повідомляє проект "Слово і діло" з посиланням на Інтерфакс-Україна.

Лідер "свободівців" оцінив заяву Кличка як емоційну. "Ми це питання не обговорювали, але ми його розуміємо", – заявив Олег Тягнибок. Відразу нав’язуються асоціації з рекламою ліків від нежиті та розумінням, яке виникає при спільному захворюванні.

Для керівника "Батьківщини" Арсенія Яценюка, навпаки, ця заява не стала неочікуваною. Більше того, колишній глава "Фронту змін" повідомив, що відповідно до домовленостей, досягнутих ще 18 травня, єдиний кандидат від опозиції визначається в другому турі. "В першому турі мають право балотуватися всі", - сказав Яценюк.

Схоже, трохи не так зрозумів досягнуті домовленості про єдиного кандидата сам Віталій Кличко, який сьогодні заявив, що "єдиний кандидат має бути в першому турі".

Узгодження кандидатури в другому турі президентських виборів – щось нове для української політичної практики. Не виключено, що за таких домовленостей їм доведеться визначатись між Віктором Януковичем і Петром Симоненком.

Відповідно до даних проекту "Слово і діло", поточний рейтинг відповідальності Арсенія Яценюка складає 27%, Віталія Кличка і Олега Тягнибока – по 13%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: